Midt i båtleia sør fra Alden og øst fra Bulandet ligger Geita fyrstasjon.

Jeg besøkte øya første gangen i en kald men rolig vårdag tre år siden. Har du noen gang vært forelsket, vet du at det kan være kortvarig og gå forbi. Her er forelskelsen endret til kjærlighet. Dette vil jeg satse på. Tonnevis av utfordringer skremmer ikke. De hører jo til. Sånn er det jo i livet også.Velkommen til bloggen min.

tirsdag 20. august 2013

Eksotisk. Intet annat.


Du setter deg i båten i båthavna. Trekker igjen glidelåsen i flytedrakten. Trekker pusten og det er sein sommer i lukt i luften. Svak lukt av havet, som som det er i innafjords. Man runder av Strømsnes og landskape begynner å åpne seg.
Forbi Askvol begynner det. Havlukt og horisont. Runde fjellene i Bulandet og Alden på høyre siden.
Geita og de hvite husene på toppen. Det kan hende det kommer noe gledeståre når vi passerer forbi Aralden og kjører rett mot det robuste betong kai i Geita. Slakker ned motoren og setter tauene og fenderna ut. Nå lukter det havet. Tiden stopper og eksisterer ikke lenger. Det som var blir borte, det er bare jeg og havet og et øy med fyr. Anna verden.
Dette er eksotisk. Rein terapi og meditasjon. Neste sommer leiges fyrmesterbolig og nauste ut til de som vil oppleve dette. En helg eller natt i en anna verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar